Jouw woning verhuren met Yvimat

Geen gewoon immokantoor.

Wil je een huis of appartement verhuren? Dan zijn er heel wat zaken waar je aan moet denken, zowel tijdens als na het verhuurproces. Als verhuurder blijf je natuurlijk ergens verantwoordelijk voor het eigendom. Onze vastgoedexperts verdiepen zich graag in jouw dossier en zoeken een geschikte huurder die evenveel zorg voor de woning zal dragen als jijzelf.

Yvimat kan rekenen op een jong en dynamisch team dat de huurmarkt door en door kent. Dat is geen overbodige luxe, aangezien de verhuurmarkt een volatiele markt is met vele juridische veranderingen. Vetrouw op onze deskundigheid en haal meer uit je onroerend goed!

Ontdek de stappen van het verhuurproces

Méér dan enkel de huurprijs bepalen.

01

Opstart van jouw dossier.

Een goede voorbereiding is het halve werk! We komen ter plaatse om professionele foto’s te nemen en een uitgebreide beschrijving van de huurwoning op te stellen. Net als bij een verkoop zijn er documenten om rekening mee te houden, zoals het EPC-certificaat en conformiteitsattest.
Dat hoef je niet zelf te doen, daar zorgen wij voor. Handig, toch? Wanneer de administratie in orde is, is het tijd om jouw woning te lanceren!
02

Aan een ‘te huur’ bord heb je niet genoeg.

De juiste kandidaten en uiteindelijke de perfecte huurder vinden, het is geen gemakkelijke opgave. Weet je niet wat je in de kijker moet zetten of waar je de advertentie moet verspreiden?

Yvimat weet er wel raad mee! Zowel in de foto’s als in de tekst focussen we op de vele troeven van het pand. We hebben een uitgebreid netwerk van potentiële huurders die je (als particulier) moeilijk kan bereiken. Daarnaast maken we natuurlijk gebruik van de immoportaalsites, onze eigen website social media, etc.
03

Tijd voor bezoek.

Het is belangrijk dat er een klik is tussen het pand en de huurder, maar ook tussen huurder en verhuurder. Alle kandidaat-huurders dienen zich te registeren op ons online platform voorafgaand het plaatsbezoek.
Zo beschikken we meteen over de correcte informatie. Jij hoeft je geen zorgen te maken over het inplannen van de bezoeken. Wij geven rondleidingen en bespreken de profielen met jou.
04

Joepie, er is een klik!

Nadat de juiste huurder is gevonden, kan de volgende fase beginnen. De huurovereenkomst wordt met veel zorg door ons opgesteld, zodat er geen discussie mogelijk is. De huidige staat van het pand wordt opgenomen in een gedetailleerde plaatsbeschrijving. Dit gebeurt door een onafhankelijk expert.
Voor minder gaan we niet! De nieuwe huurder dient ook een huurwaarborg te storten die wordt geblokkeerd bij Korfine.
05

Klaar om te settelen.

Nu is het uitkijken naar de datum van intrede! Direct door naar het overhandigen van de sleutels? Bijna, maar nog niet helemaal.
Eerst volgen we enkele zaken voor je op, zodat we zeker zijn dat de betalingen, brandverzekering, toekomstige bankopdrachten, etc. helemaal in orde zijn. Een verhuur is spannend, maar mag geen stress opleveren.
Het enige wat je zelf nog moet doen, is ervoor zorgen dat de huurder terechtkomt in een propere woning!

Met welke attesten houden we rekening?

Energieprestatie certificaat (EPC)

Dit attest is verplicht. Dit document geeft meer info over de energiezuinigheid van de woning.

Conformiteitsattest

Verplicht in sommige gemeentes. Dit attest verzekert dat de woning voldoet aan de wettelijke kwaliteits- en veiligheidsnormen.

Postinterventie dossier (PID)

Dit attest is verplicht. Het bevat een map met plannen van de woning, incl. informatie over reeds uitgevoerde werken. 
De huurder heeft het recht om dit dossier op te vragen.

Bodemattest

Niet verplicht, maar kan bij bedrijfsvastgoed wel interessant zijn. Bijvoorbeeld als de activiteit van de huurder een risico vormt voor de bodemverontreiniging.

Elektrische keuring

Niet verplicht, wel aangeraden. De elektrische keuring kan gebruikt worden om aan te tonen dat de elektrische installatie voldoende veilig is.

Stookolieattest

Niet verplicht, wel aangeraden. Dit kan dienen als bewijs dat de stookolietank in overeenstemming is met de geldende regelgeving.

Wat na de verhuurovereenkomst?

Yvimat staat bekend om z’n uitstekende service. Als klant mag je er zeker van zijn dat jouw woning in goede handen is. Na die verhuurovereenkomst kan je ons ook inschakelen voor de overname van jouw telecom, gas, elektriciteit of water. We bezorgen je gratis een tariefvergelijking van de verschillende telecom- en energieleveranciers.
Vervolgens geven we de meterstanden door en nemen we de administratieve rompslomp van aanvraag tot aansluiting volledig op ons.
Zo gefikst!

Bij uittrede zorgen we opnieuw voor een plaatsbeschrijving om eventuele schade vast te stellen en regelen we de vrijgave van de waarborg. De huurder krijgt van ons ook een checklist met de nodige formaliteiten die uitgevoerd moeten worden voor hij/zij het pand verlaat. Dit gaat om de schoonmaak, eventuele herstellingswerken, reinigingsattest van de verwarmingsketel, … Je ziet het, we denken aan alles!

En wat met het financieel beheer?

Yvimat is geen syndicus, maar we kunnen wel perfect de financiële opvolging voor je doen. Naast de verhuur staan we dan ook in voor de betalingsopvolging. Wat houdt dit in? In feite zorgen we ervoor dat je je nooit zorgen moet maken over de betaling van het huurgeld.

Wij staan in contact met de huurder en storten elke maand het correcte bedrag op jouw rekening. Als er gemeenschappelijke kosten betaald moeten worden, dan stellen wij de huurder hiervan op de hoogte. Bij het niet nakomen van de gemaakte afspraken, komen we tussenbeide. Dat is weer een taak waar je zelf van gespaard blijft!

Er zijn steeds meer makelaars.
Waarom kiezen voor Yvimat?

Lokale speler

De regio Zwevegem-Kortrijk kennen we beter dan onze broekzak.

Klantgericht denken

We nemen zoveel mogelijk praktische & administratieve taken van je over.

Persoonlijke aanpak

Yvimat staat bekend om het vriendelijk, enthousiast & toegankelijk team!

Transparante communicatie

Je kan je verwachten aan eerlijke communicatie en duidelijke maandelijkse rapportering.

Sterk in marketing

Met o.a. 360° fotografie & drones gaan we net dat stapje verder op vlak van publiciteit.

Een succesvolle verhuur start hier!
Neem snel contact op zodat wij jouw zoektocht kunnen starten.

Maak een afspraak