Huizenjagers

Karen - Oktober 2019

Karen in Huizenjagers op VIER

"Na het verlossende telefoontje van Tania van Zodiak kwam de filmploeg langs om de eerste beelden op te nemen. Daar kreeg ik de opdrachten van de potentiele kopers te zien, het bleek een grote uitdaging te zijn, iets waar ik me ook aan verwachte want het is TV maken he. Na 14 dagen intensief zoeken naar dat ene perfecte pand kwam de week van de opnames, de eerste dag was echt aanpassen voor mezelf, ik onthoud maar één ding en dat zijn de woorden van de regisseur Dieter “start – STOP”, ik moest me echt aanpassen in mijn rondleiden en verkopen van de woning. De tweede dag ging al en stuk beter, de vierde dag was het hek helemaal van de dam en vergat ik zelf de camera’s maar dat kon ook niet anders met zo’n tof koppel als Lindsey en Stijn. Daarna was het uitkijken naar de shoot van de punten. Wie mocht nu de felbegeerde trofee mee nemen naar huis? Na een zenuwslopende rit was het eindelijk zover. De punten … een bod … nog een bod … uiteindelijk mocht ik gaan lopen met de trofee. Ik ben nog steeds zo fier als een gieter, iedereen mag het weten en dus staat mijn trofee op vandaag nog steeds te blinken bij ons op kantoor."

Lore - Januari 2020

Lore in Huizenjagers op VIER

"Heel graag deel ik mijn ongelofelijke avontuur met jullie! 
 
VIER selecteerde drie vastgoedmakelaars uit onze regio en wat bleek: ik was er één van! Na enkele selectierondes kreeg ik een telefoontje van VIER en voor ik het wist ging ik het zotste avontuur ooit aan! (tot-nu-toe-dan). Wat een ervaring! Ongelofelijk, onverwacht maar vooral héél spannend! Pas na enkele dagen sijpelde het nieuws binnen, gepaard met hier en daar een stresske natuurlijk. “Wat? Voor TV-kijkend Vlaanderen? Kan ik dat wel? Durf ik dat wel?…” Gelukkig had ik het voorbeeld van Karen! 
 
Als pas afgestuurde ging ik de strijd aan, gelukkig mocht ik al veel ervaring opdoen in de vastgoedwereld, tijdens mijn studies was ik al actief binnen Yvimat als jobstudente. Dit onder leiding van Vincent en Karen en met de ondersteuning van een fantastisch team! 
 
Toen de cameraploeg voor de eerste keer richting Zwevegem trok om mijn portret en de opdrachten te filmen kwam het besef, dit is voor écht, ik was zenuwachtig, want het waren best pittige opdrachten, telkens waren er andere uitdagende criteria: een praktijkruimte, een bachelorpad met een budget van 165.000 euro en ook een woning voor een koppel dat al een jaar héél intensief op zoek was. 
 
Het werd een zoektocht onder tijdsdruk: slechts 10 dagen om vier ultieme panden te vinden die tv-waardig zijn en waar de eigenaars de camera aandacht wel zagen zitten, wat ook niet altijd evident was! ;-) 
Onder het motto: als je echt iets wil vinden, brengt focus je heel ver, ging ik op zoek! 10 gekke dagen, 10 dagen vol voorbereidingen, 10 dagen afspraken maken en ‘huizenjagen’. 
 
Dag 11 was het zover! De start van een onwerkelijke, maar zalige week! Afspraak aan de carpool, niet wetende wat er komen zou. Dit was ook het moment waarop ik Bart en Griet, de twee andere makelaars, de eerste keer mocht ontmoeten. Hoe het was samen met hen? We deelden met ons drieën letterlijk uren in het busje, maar het was heel erg aangenaam. We hadden hetzelfde doel en iedereen werd uit zijn comfortzone getrokken en dat smeedde een speciale band, we hebben vooral veel gelachen! 
 
De laatste opnamedag met Joris en Hendrik zal mij natuurlijk het meest bijblijven, deze was nog maar pas achter de rug en toen ik ’s avonds thuiskwam kreeg ik hét verlossende telefoontje met fantastisch nieuws! IT’S A MATCH! Na enige onderhandelingen heeft Joris zijn bachelorpad gevonden: YES PLEASE, VERKOCHT AAN DE VRAAGPRIJS! 
Ik moet bekennen dat ik die avond toch wel eens geklonken heb! ;-) 
 
Daarna back to reality: ondanks de verkoop, was het helemaal nog niet zeker dat de tweede trofee binnen was! Tot aan de finaledag wisten wij noch de punten, noch hoeveel boden er waren, maar gelukkig: na een spannende finale mag ik officieel door het leven gaan als WINNARES VAN HUIZENJAGERS 2020. Dit betekent dat niet langer één, maar twee Huizenjagerstrofeeën ons kantoor sieren!"