Yvimat gespot in Steps Magazine!

Yvimat in Steps Magazine

30/01/2021

Een huis kopen of verkopen is naast een belangrijke gebeurtenis ook een bijzonder emotioneel gebeuren waarin de vastgoedmakelaar een prominente rol speelt. Bij vastgoedkantoor Yvimat in Zwevegem vervullen Vincent Desmet en Karen Vanhoutte die rol met verve. Hun enthousiaste West-Vlaamse goesting om te ondernemen resulteert op vandaag in een goed draaiend makelaarskantoor in een gloednieuw gebouw in de Avelgemstraat.

De zin om te ondernemen zit in het bloed van Vincent Desmet. Zijn ouders runden vele jaren de Recordbank in Zwevegem. Vincent koos voor vastgoed en opende in 2003 zijn kantoor Yvimat in de Avelgemstraat. “Een toplocatie”, zo zei de voormalige eigenaar van het pand, die er vele jaren Dhaenens Sport openhield. Bijna twintig jaar later blijkt die plek inderdaad een gouden locatie. Vastgoedkantoor Yvimat groeide uit tot een begrip in het milieu, maar het succes is het resultaat van hard werken, West-Vlaamse nuchterheid. Jaar na jaar timmerde Vincent hard aan zijn zaak die hij stapsgewijs uitbreidde. In 2006 ruilde zijn toekomstige vrouw Karen Vanhoutte haar vaste job in om deel uit te maken van Yvimat, nadat ze een opleiding en stage in vastgoed had gevolgd.

“Werken in vastgoed betekent transparant communiceren en investeren in persoonlijk contact met de klanten. Een huis kopen of verkopen is nu eenmaal geen alledaags
traject. Daar komen heel wat emoties bij kijken, maar de emoties van de verkoper mag je niet uitspelen in het verhaal van de koper. Als vastgoedmakelaar moet je de brug zijn tussen koper en verkoper, de matchmaker dus”, benadrukt Karen.

Eind 2018 is Yvimat tijdelijk verhuisd om op de oude locatie een nieuwbouw neer te poten. Begin januari van dit jaar kon het kantoor in de nieuwbouw openen. Ondertussen wordt de laatste hand gelegd aan de groene omgevingswerken. “Onze nieuwbouw wordt ons uitgangsbord, ons nieuwe etalage. Hier hebben we tien jaar hard voor gewerkt”, zegt Vincent met enige trots.

Bekijk Steps Magzine